Arsyet pse duhet të përdorni produkte ekologjike në pastrim!

Investimi në produkte eko pastrimi për shtëpinë tuaj është një nga mënyrat më të thjeshta për të kaluar në një mënyrë më të qëndrueshme të jetesës. Pastrimi eko-miqësor ose jeshil po sheh një rritje të madhe të interesit ndërsa më shumë po sfidojnë markat e vjetra të zakonshme që mbështeten në kimikate plastike me përdorim të vetëm dhe kimikate të bëra nga njeriu. Në vend të kësaj, ne po kthehemi te metodat më tradicionale, shpesh duke përdorur limon, sodë dhe uthull të bardhë në kombinime të ndryshme, ose të zgjedhim marka të reja që përqendrohen në përbërës bimorë dhe paketime pa plastikë.

1.Çfarë i bën produktet e pastrimit ekologjik miqësore?

Për shkak të covid 19 të gjithë kaluam më tepër kohë në shtëpi, kështu që po tregohemi tepër të interesuar për atë që përdorim për të pastruar ambjentet tona. Ne preferojmë të shmangim produkte të ashpra pastrimi, si zbardhues, sa herë që mundemi, dhe të mbajmë një vështrim kritik ndaj përbërësve në produktet tona shtëpiake. Në vend të kësaj, ne zgjedhim produkte pastrimi që rrjedhin natyrshëm dhe jotoksik, të cilat bëhen duke përdorur praktika të qëndrueshme prodhimi. Këto marka pastruese shtëpiake natyrore dhe eko-miqësore janë të vetëdijshme për shëndetin e familjes suaj dhe mirëqenien e tokës. Shumë prej këtyre ndërmarrjeve u kthejnë komuniteteve dhe shkaqeve shoqërore.

2. Si e ndihmon mjedisin përdorimi i produkteve pastruese ekologjike?

Kjo sepse këto lloj produktesh janë të sigurta, jo ​​toksikë dhe të prodhuara me paketim të qëndrueshëm në të mirë të planetit tonë. Produktet e pastrimit të gjelbër mund të ndihmojnë në zvogëlimin e ndotjes së ujit dhe ajrit, dhe në mënyrë efektive të luftojnë ndryshimin e klimës dhe zbrazjen e ozonit.

3. Siguria në shtëpinë tuaj do të jetë më e madhe.

Çdo etiketë e ashpër e detergjentit na tregon se këto produkte përmbajnë substanca që shpesh janë toksina. Eshtë e domosdoshme të përdorni doreza mbrojtëse dhe nganjëherë një aparat respirator gjatë trajtimit të tyre. Helmimi me kimikate shtëpiake ndodh çdo ditë në botë, dhe shpesh ato përfundojnë me pasoja shumë tragjike. Fëmijët e vegjël, kafshët shtëpiake dhe ata që vuajnë nga alergjia preken më shpesh. Të heqësh dorë nga kimikatet agresive dhe t’i zëvendësosh ato me eko-produkte do të thotë të kujdesesh jo vetëm për sigurinë tënde, por edhe për shëndetin e të gjithëve që jetojnë në shtëpi.

4. Vetëm një fjalë: Aroma!

Askush nuk i pëlqen që shtëpia e tij të ketë erë të keqe zbardhuesi ose amoniaku, apo jo? Sigurisht që jo!Hidhni erë të fortë kimike që shoqëron shumicën e produkteve tradicionale të pastrimit dhe bëjeni ekologjike, në vend të kësaj. Pavarësisht nëse jeni duke bërë agjentë pastrues ose duke blerë mjete eko-miqësore, aroma e këtyre produkteve ka tendencë të jetë shumë herë më e këndshme.Veçanërisht nëse keni fëmijë të vegjël në shtëpi, përdorimi i produkteve vetëm ekologjikë pastrimi ju ndihmon shumë. Fëmijët që janë pesë vjeç dhe më të vegjël janë super të ndjeshëm ndaj kimikateve të dëmshëm – helmimi kimik është një çështje reale! Kur bëni kalimin nga përdorimi i pastruesve tradicionalë në ato miqësorë me mjedisin, po krijoni një atmosferë më të sigurt për ju dhe femijës tuaj. Plus, kalimi te produktet e pastrimit të gjelbër paraqet një përvojë të shkëlqyeshme për fëmijët e vegjël.

Produktet e pastrimit janë të nevojshme për ruajtjen e kushteve tërheqëse dhe të shëndetshme si në shtëpi ashtu edhe në vendin e punës. Përveç përfitimeve të dukshme estetike të pastrimit, heqja e pluhurit, dhe agjentëve infektivë është thelbësore për mirëmbajtjen e një ambienti të shëndetshëm të brendshëm. Eshtë e rëndësishme të mbani mend se produktet e pastrimit mund të paraqesin disa shqetësime shëndetësore dhe mjedisore. Përdorimi i produkteve të pastrimit ekologjik mund të ndihmojë në përmirësimin e shëndetit të njeriut dhe  përmirësimin e shqetësimeve mjedisore që vijnë së bashku me pastrimin. Prandaj përdorimi i tyre në ditët e sotme është shumë i rëndësishëm.