3 vendet më të ndotura në zyrën tuaj

Çdo zyrë ka punonjës që punojnë ndërsa janë të sëmurë. Ata vijnë në zyrë, teshtijnë dhe kolliten, duke përhapur mikrobet e ftohjes ose gripit tek të tjerët. Nëse nuk mund t’i bindni ata të qëndrojnë në shtëpi, mësoni vendet më të ndyra në vendin e punës dhe mbajini ato vende sa më të pastra.

  1. Mausi dhe tastiera

Sipas një studimi nga Dr. Gerba, një tavolinë tipike mund të mbajë deri në 10 milionë baktere – kjo është 400 herë më shumë mikrobe sesa vendi mesatar i tualetit. Hulumtimi i tij gjeti 25,127 mikrobe në një inç mesatar katror në telefonat e punes dhe 20,961 mikrobe në desktop. Tastierat mbështetën 3,295 mikrobe për inç katror.
Tastiera juaj kërkon kujdes të veçantë, pasi nuk mund ta fshini thjesht dhe të prisni që të merrni çdo cep.

“Njerëzit janë të vetëdijshëm për rrezikun e mikrobeve në tualet, por zonat si kuzhina nuk kanë marrë të njëjtën shkallë vëmendjeje,” tha Dr. Gerba. “Kjo tregon se ndotja mund të përhapet në të gjithë vendin e punës kur punonjësit e zyrës ngrohin drekën, bëjnë kafe ose thjesht shtypin në tastierën e tyre.”

  1. Dorezat e dyerve të mikrovalës

Edhe në një kompani më të vogël, punonjësit përdorin mikrovalën në dhomën e drekës 30 herë ose më shumë në ditë. Brendësitë e furrës me mikrovalë fshehin një kombinim të grimcave të mishit dhe perimeve, duke krijuar një fole të përsosur për bakteret. Mikrobet kanë nevojë për ngrohtësi, ushqim dhe lagështi që të shumohen dhe a keni parë ndonjëherë pjesën e sipërme të brendësisë së mikrovalës që nuk është pastruar për një kohë? Yum! Avulli nga ushqimi i gatuar nuk është mjaft i nxehtë ose afatgjatë për të vrarë bakteret.

  1. Dorezat e dyerve të frigoriferit

Ekspertët thonë se dikush duhet të pastrojë dhe fshijë frigoriferin e zyrës çdo dy ditë me një pastrues të fortë antibakterial. Por, sinqerisht, askush nuk do ta bëjë këtë. Sidoqoftë, kompania duhet ta bëjë atë një herë në javë në minimum. Frigoriferi mesatar përmban rreth 7,850 njësi koloni-formuese bakteresh për inç katror.

Ndotja ndonjëherë mund të fshihet në vendet më të dukshme. Bashkëpunimi dhe puna në grup janë norma në zyrat moderne të sotme, por ndërsa kolegët takohen në sallat e konferencave të mbushura me njerëz dhe grumbullohen mbi kompjuterë duke shkëmbyer ide, ata gjithashtu ndajnë diçka tjetër, mikrobet. Prandaj është e rendësishme që zyra juaj të pastrohet rregullisht.

5 produkte që nuk duhet të mungojnë në pastrimin e zyrës tuaj

Levante eshte nje produkt qe perdoret per ti dhene shkelqimin e munguar siperfaqeve te zyrave.

MicroTuff Plus siguron performancën e jashtëzakonshme të pastrimit të mikrofibrave, gjë që e bën pastrimin një punë të shpejtë dhe të lehtë.


Microquick Fshini çdo sipërfaqe si çelik inox, plastikë ose qeramikë të pastër në vetëm një fshirje.


Lemon me arome lemoni. Detergjent antibakterial per pastrimin e pluhurave dhe mobiljeve. Vret bakteret deri ne 99.99%.

Aromatizues Rubbermaid – Riktheni freskinë në ambjentet e zyres tuaj duke përdorur aromat fantastike nga Rubbermaid.