10 TEKNIKA PASTRIMI QE DUHET TE DINI

Kush nuk ndihet më mirë të kthehet në një shtëpi të pastër, të organizuar, pa rrëmujë.

Mbajtja e shtëpive tona të pastra dhe të rregullta është një mënyrë e thjeshtë për të zvogëluar stresin e përditshëm, por edhe vetë veprimi i pastrimit në vetvete mund të bëjë që disa prej nesh të shqetësohen. Ndjenja sikur nuk e dimë se ku të fillojmë ose sa shpesh duhet të bëjmë detyra të caktuara të mbajtjes së shtëpisë mund të na ndalojnë.

Si me poshte disa keshilla qe duhet te dini:

Mënyra më e mirë është të siguroheni  që keni mjetet e duhura për punën. Lajmi i mirë është se nuk keni nevojë për shumë produkte të shtrenjta për ta mbajtur shtëpinë tuaj të pastër. Vendosja së bashku me një kuti të disa artikujve themelorë dhe të besueshëm është  celesi juaj më i mirë.

 1.Pecetat e mikrofibrit janë mjeti juaj kryesor pastrues që duhet të keni.

“Jo vetëm që mikrofibri është më i mirë në pastrimin e sipërfaqeve sesa sfungjerët, peshqirët e letrës dhe të ngjashme, por gjithashtu mund te lahet   dhe thahet shpejt.

“Ata eliminojnë deri në 99 përqind të baktereve  vetëm ujë dhe janë rreth tre herë më të efektshme se leckat tradicionale të pastrimit”.Kjo është dhe  arsyeja pse shumë spitale po perdorin peceta ,shtupa  microfiber dhe mopa.”

2.Vendosni së bashku ne nje kuti artikujt kryesore qe ju duhen para se te filloni.

Pecetat  mikrofiber jane të domosdoshme ,duke shtuar një pastrues xhami, një pastrues universal dhe një palë doreza latex ,mund te themi janë produktet që duhet të keni gjatë pastrimit tuaj gati para se të filloni.

3.Këshilla për pastrimin e kuzhinës tuaj

Pastroni derdhjet dhe rremujen gjate dites.

«Pastroni sa të shkoni»

Rekomandohet pastrimi  I  kuzhinës çdo ditë për të mos lejuar që gjërat të mos dalin jashtë kontrollit. Grumbullimi ditor  I shpejte I rrëmujave gjithashtu do t’ju ndihmojë të shmangni kontaminimin e mikrobeve.

Lani enet tuaja pas cdo vakti

“Kjo vlen edhe për të hequr mbeturinat”

Celesi për ta bërë më të lehtë pastrimin e kuzhinës është jashtëzakonisht i thjeshtë: “Mos u vono”.

Pastrimi i dyshemesë tuaj në fund të ditës dhe qëndrimi në krye të rrëmujave sipërfaqësore do të bëjë që kuzhina juaj të ndjehet vazhdimisht e pastër pa shpenzuar orë në të.

4.Këshilla për pastrimin e tualetit tuaj

Këto këshilla do t’ju ndihmojnë të merrni kontrollin mbi këtë dhomë shumë të frekuentuar.

Ashtu si kuzhina, mirembajtja e tualetit tuaj çdo ditë mund ta bëjë pastrimin më të thellë, më pak të shpeshtë.

  • “Merreni një punë te vogël para se të bëhet e madhe
  • Sidomos dushi eshte një nga zonat me më shumë mikrobe, kështu që ju me të vërtetë duhet ta pastroni një herë ose dy herë në javë. “
  • Shtypni dushin tuaj pas çdo përdorimi për të bërë më të lehtë pastrimet e rregullta javore dhe fshijini mbajtësit e tualetit dhe furçave të dhëmbëve dy herë në javë.
  • Kushtojini vëmendje zonave më të vogla, shpesh të harruara në banjën tuaj

5.Këshilla për pastrimin e dhomës tuaj të ndenjes

Njerëzit kalojnë kohë duke pushuar në dhomën e ndenjes, kështu që ju do të dëshironi ta mbani atë të rehatshme, të pastër dhe pa pluhur.

  • Perqendrohuni në zonat e fshehura

Salla e ndenjes është vendi ku ju, familja juaj dhe çdo mysafir do të kaloni pjesën më të madhe të kohës tuaj, kështu që vërtet dëshironi të bëni një punë të plotë atje. Mënyra më e mirë për të siguruar që ju jeni duke pastruar çdo vend është lëvizja e mobiljeve tuaja .

“Kjo do të sigurojë që ju po merrni ato vende të pa arritshme që kanë mbledhur pluhur gjatë gjithë vitit,”

 

  • Përdorni mjetet e duhura per te marre pluhurat.

Pluhurat e pllakave  nuk janë praktike. Në mënyrë që të largoni pluhurin në mënyrë efektive në dhomën e ndenjes, sugjerohet të përdorni një mope per grumbullimin e tyre dhe me pas mund ta lani ate me solucion te pershtashem.

“Pastrimi i rregullt i tapicerice, qilimaveeshte mjaft I rendesishem.

Perdet duhet të lahen të paktën dy herë në vit.

6.Këshilla për pastrimin e dhomave të gjumit

Të gjithë duam që dhomat e gjumit të ndjehen si një oaz, por ne nuk duam domosdoshmërisht të kalojmë orë të tëra duke i pastruar ato.

  • Fokusohuni tek  caracafet dhe jastëkët

Ashtu si në dhomën e ndenjes, mbajtja e rrobave të pastra do të jetë detyra më e rëndësishme në dhomat e gjumit tuaj.

“Larja e çarçafëve tuaj në javë është më e rëndësishme se pjesa tjetër”

“Eshtë mënyra më e mirë për të mbajtur larg mikrobet dhe alergjenët – veçanërisht duke marrë parasysh të gjitha orët që kaloni duke fjetur në shtrat gjatë gjithë javës.”

7.Merrni 10 minuta në ditë për të bërë shtratin tuaj

“Rregulloni  shtratin tuaj sapo të ngriheni,”. “Ndoshta nuk do të duket sikur do të bënte një ndryshim të madh, por kjo është qendra e dhomës tuaj. Duke bërë shtratin tuaj mund të bëjë që tërë dhoma të duket më e rregullt në çast

Rregulloni sipërfaqet pasi të bëni shtratin tuaj në mëngjes. Vendosni çdo rrobë që ka mbetur jashtë  ose mbrapa në sirtarët tuaj.

 8.Mos I anashkaloni detyrat e vogla te pastrimit.

Të gjithë ekspertët  bien dakord se zvarritja është një gabim që  kufizon shumicën e njerëzve të mbajnë një shtëpi të pastër dhe të rregullt. Bërja e detyrave më të vogla çon në detyra më të mëdha dhe më të çuditshme që mund të duken tepër dërrmuese.

9.Mos përdorni mjete dhe produkte të gabuara

Përdorimi i mjeteve të pasakta është një gabim i dytë .Sigurohuni që të keni një vakum që është i pajisur për të pastruar gjëra të tjera përveç qilimave dhe tapeteve tuaja.

“Njerëzit shpesh bëjnë gabimin e përdorimit të sfungjereve për te pastruar siperfaqet. Ata ruajnë bakteret dhe në përgjithësi nuk janë sanitare.

Për shkak se pëlhurat e mikrofibrit mund të pastrohen pas çdo përdorimi, ato gjithashtu do t’ju kursejnë para në afat të gjatë

10.Delegoni detyra pastrimi të personave të tjerë në familje

Se fundmi, gabimi i tretë është të marrësh shumë persiper .Nëse ndiheni aq të lodhur duke pastruar sa nuk do të filloni fare, është koha të rimendoni strategjinë tuaj. Nëse ka anëtarë të tjerë të familjes që jetojnë në shtëpi, sigurohuni që të gjithë marrin pjese ose punnesoni nje pastrues professional.

Nje ambjent I paster do te thote nje jete e shendetshme